2015. május 12-13-án Kolozsvárott, Romániában került megrendezésre az ICPDR Tisza Csoport 22. találkozója, melynek előkészítésében és szervezésében aktív szerepet vállalt a Tisza Iroda (együttműködve a román társszervezőkkel, illetve az EUSDR PA4 nemzeti koordinátorával, valamint a Belügyminisztérium illetékes főosztályával). A találkozóval kapcsolatban a Tisza Iroda feladata volt a jegyzőkönyv elkészítése magyar és angol nyelveken, belső egyeztetések, véleményeztetések a külföldi partnerekkel.


A megbeszélés fontos eredményeként az Európai Unió által kiírt kétfordulós Duna Transznacionális Program (DTP) keretében november 2-ig első körben benyújtásra került az öt tiszai ország országos és regionális vízügyi igazgatóságok, minisztériumok, valamint nemzetközi szervezetek (összesen 17 partner) közös munkáján alapuló JOINTISZA projekt. A pályázat fő célja az Integrált Tisza Vízgyűjtő Gazdálkodási Terv felülvizsgálata az árvízi kockázatkezelés módszereinek összehangolásával, továbbá a projekt részeként egy a Tisza teljes szakaszára vonatkozó hossz-szelvény mérésére irányuló Manual (tervezési kézikönyv) összeállítása, pilot projektek generálása (városi vízkészlet gazdálkodás és vízhiányos állapotok kezelése), valamint a projekt eredményeinek disszeminálása.
 A projekt koncepció részletes kidolgozását Magyarország kezdeményezte és a vezető partneri feladatokat az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vállalta fel. A majd féléves előkészítő folyamat részeként két workshop (munkamegbeszélés) került megrendezésre: július 14-én Budapesten és szeptember 17-én Szolnokon, melyek szervezésében szintén jelentős szerepet vállalt az iroda, továbbá az iroda munkatársai - a projekt team szakértőivel együttműködésben - vettek részt a pályázat megírásában, véglegesítésében. A pályázati előkészítésre az ICPDR által rendelkezésre bocsátott támogatás eljuttatását és a szlovák és az ukrán partnereknek ugyancsak az Iroda feladata volt.


A projekt tartalmi felépítését az alábbiakban szerepeltetjük (WP =munkacsomag – workpackage):


WP1 – Projekt menedzsment: Országos Vízügyi Főigazgatóság
WP2 – Kommunikációs tevékenység: Közép és Kelet Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC)
WP3 – Vízgyűjtő leírása  – vízminőség: Water Research Institute –VUVH (Szlovákia)
WP4 – Felszíni vizek mennyisége és a felszín alatti vizek: Jaroslav Cerni Institute (Szerbia)
WP5 - Árvízi Kockázat Kezelés elemeinek integrálása a Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervbe: National Administration „Romanian Waters” (Románia)
WP6 – Összefoglaló (Global Water Partnreship CEE)